PITA SA BUNDEVOM – FEKETIĆ
45 min.

SASTOJCI:


Brašno 50 dkg
Svinjska mast 15 dkg
Žumance 1 kom
Voda 2.5 dl
So 1 kk
Bundeva 1 kg

15 dkg masti umrvimo u50 dkgbrašna, dodamo 1 žumance, umesimo testo sa mlakom slanom vodom (oko 2.5 dl vode, 1 ¼ kašičice soli).
Od testa razvučemo dve jako tankekore (oko 27cm x 38cm). Jedan stavimo na dno tepsije, preko njega rasporedimo 1 kg rendane bundeve, dobro pošećerimo, pospemo cimetom, pa pokrijemo drugom korom.

Premažemo umućenim jajetom, izbodemo od gore viljuškom i pečemo na 200 oC u rerni sa ventilatorom 30 minuta. Ako ima dve tepsije, menjamo im mesta nakon 15 minuta.

PITA SA BUNDEVOM – FEKETIĆ