BUNAR KIFLE - FEKETIĆ
180 min.

SASTOJCI:


Kvasac 1 x pakovanje
So 1 x prstohvat
Šećer 3 sk
Žumance 3 kom
Svinjska mast 2 sk

Rendana kora 1 limuna, brašna koliko testo primi, kristal šećer da se uvaljaju.
Mleko smlačimo, u mali deo umešamo kvasac, pa dodamo ostatku mleka. Nakon toga dodajemo šećer, so, žumanca, koru limuna, pa lagano onoliko brašna koliko treba da bi se dobilo lagano testo (slično kao testo za krofne). Testo premesimo sa 2 supene kašike masti. Pospemo sa malo brašna i prekrijemo. Ostavimo da raste 2 sata. Kada naraste, otkidamo male komade. Rukama ih razvučemo na duguljasto na dasci, uvaljamo u kristal šećer, u međuvremenu dva kraja uvrćemo u suprotnim smerovima, pa ih ređamo u tepsiju u formi kiflica. Ostavimo ih da rastu.
Pečemo ih u rerni na 180 stepeni. Vadimo ih iz tepsije dok su još tople!

Recepat smo dobili od bake, a ona od svoje prabake (koja je živela 92 godine) i bake (koja je živela 96 godina).

BUNAR KIFLE - FEKETIĆ