KEKS SA SLATKIM KROMPIROM – SANK
45 min.

SASTOJCI:


Batat 2 dl
Smeđi šećer 2 dl
Kokosova mast 1 dl
Mleveni orasi 1 dl
Brašno 2 dl
2 dl
Amonijum bikarbonat 2 kk
Prašak za pecivo 2 kk

Mešavina začina za medenjake (ako ga nema: 1 kk cimeta, 1/2 kk pimenta, 1/2 kk muskatnog oraščića, 1/2 kk vanile u prahu).
Slatki krompir presečemo na pola i pečemo u rerni na 180 stepeni dok ne omekša.
Skinemo mu ljusku i napravimo pire, penasto ga umešamo a šećerom i masnoćom. Umešamo i seckane orahe. Brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i začine dobro umešamo u posebnoj činiji i dodamo u masu.

Pokvašenom kafenom kašičicom vadimo komadiće na tepsiju prekrivenu papirom za pečenje, pa stavljamo u rernu prethodno zagrejanu na 180 stepeni. Gotovisu za 15 minuta!

KEKS SA SLATKIM KROMPIROM – SANK