"Konok Kunok" GULAŠ ČORBA - FEKETIĆ
190 min.

SASTOJCI:


Goveđi but 50 dkg
Crni luk 20 dkg
Šargarepa 3 kom
Zelen 1 kom
Krompir 30 dkg
Tucana paprika 1 sk
Mleveni kumin 1 kk
Lovorov list 2 kom
Crni biber 1 kk
Paradajz 1 kom
Paprika 1 kom
Beli luk 3 čen
Svinjska mast 2 sk


Jaja 1 kom
Brašno 80 dkg
So 1 kk

Luk isečemo na sitno. Meso isperemo, obrišemo da se osuši i sečemo na kockice od 2 cm.
Ugrejemo mast, prodinstamo na njoj luk, sklonimo sa vatre, promešamo sa začinskom paprikom, nalijemo sa 1,5 litar vode i kuvamo dok ne ispari.
Tada dodajemo govedinu i pržimo dok ne pobeli. Dodajemo so, biber, kumin, dodamo izdrobljeni beli luk, paradajz isečen na kockice, celu papriku bez semenki, lovorov list.
Kuva se poklopljeno u sopstvenom soku 90 minuta.
Napravimo taranu.
Nakon toga dodajemo povrće: na karike isečenu šargarepu i zelen, celer isečen na kockice, krompir, sitno seckani peršun i list celera, pa nalivamo sa 2-2.5 l vode.
Kuvamo pokriveno još 50 minuta. Ubacimo taranu i skuvamo je tokom 10 minuta.

Tarana:
Izmućeno jaje posolimo i dodamo toliko brašna da dobijemo polutvrdo testo.
Iscepkamo ga, pospemo brašnom, i kratko ostavimo da stoji (dobro je pripremiti je kada spremimo supu, jer će biti baš dobra kad nam zatreba), i kuva se u supi oko 10 minuta.
Može se izostaviti tarana ali to onda nije KonokKunokgulaš čorba. Sve mađarske porodice poznaju ovo jelo i svaka je pravi na svoj način.

"Konok Kunok" GULAŠ ČORBA - FEKETIĆ