LANGOŠ - SANK
65 min.

SASTOJCI:


Brašno 1 kg
Kefir 6 dl
Jaja 3 kom
So 1 sk
Kvasac 5 dkg
Šećer 1 kk
Voda 1 dl
So 1 kk
Beli luk 5 čen

Trapist sir, pavlaka po ukusu.
U jednoj činiji zamesimo brašno, 3 jaja, 1 supenu kašiku soli, 1 kafenu kašičicu šećera i izmrvimo kvasac. Masu stavimo u kuhinjski robot aparat da mesi 15 minuta, pa ga vratimo u činiju i ostavimo da raste na toplom mestu oko 40-45 minuta. Posle toga ga premestimo na pobrašnavljenu dasku i razvučemo na prst debljine. Veću šolju koristimo kao modlu. Biće oko 20-22 komadalangoša od te količine testa. Ostavimo da odmori oko 10-15 minuta.

Zatim rukama razvučemo testo u oblik kruga i na vrelom ulju prvo ispečemo jednu, pa drugu stranu dok ne dobije zlatnu boju. Serviranje: 5 čenova belog luka izdrobimo, pomešamo sa 1 dl vode, 1dl ulja i kafenom kašičicom soli. Prelivom od belog luka premažemo langoš, po ukusu premažemo pavlakom i pospemo rendanim trapistom.

LANGOŠ - SANK