SASTOJCI:
Brašno 500 g
Puter 100 g
Svinjska mast 100 g
Šećer u prahu 1 sk
Pavlaka 100 g
Kvasac 20 g
So 1 kk
Mleko 100 g
Za punjenje: pekmez od šljiva, višnje, mak, orasi. Šećer u prahu i vanilin šećer da se kiflice uvaljaju.
Mleko smlačimo i dodamo kvasac da naraste. U brašno izmrvimo puter i mast, dodamo so, šećer u prahu, pavlaku i nadošli kvasac. Brzo umesimo glatko testo i ostavimo ga da raste na sobnoj temperaturi sat vremena. U više navrata ga razvučemo tanko i sa modlom za pogače isečemo forme. Na gornji deo stavimo fil i testo formiramo u oblik kiflice. Pečemo ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10-15 minuta dok ne porumene.
Dok su još tople (ne vruće) uvaljamo ih u šećer u prahu sa vanilin šećerom.