Gulaš čorba - Sank
100 min.

SASTOJCI:


Svinjski but 50 dkg
Šargarepa 20 dkg
Zelen 20 dkg
Krompir 50 dkg
Suncokretovo ulje 1 dl
Crni luk 1 x glavica
Tucana paprika 1 sk
Mleveni kumin 1 kk
Lovorov list 3 kom
Mlevenicrni biber 1 kk
Beli luk 3 čen
Mešavina začina 1 sk
Tarana 20 dkg


Senf 1 sk
Peršun 1 x veza

Očistimo povreće.Meso isečemo na kockice, a crni luk na sitno. Luk prodinstamo na ulju, dodamo meso i kuvamo na pari dok ne pobeli. Nakon toga dodamo crvenu papriku i začine, pa nalijemo vode da meso potpuno ogrezne. Maso skuvamo do pola, pa dodamo sitno seckano povrće.

Nakon što provri, krompir možemo začiniti senfom ili sirćetom.

Gulaš čorba - Sank