RAGU ČORBA SA ESTRAGONOM – SANK
90 min.

SASTOJCI:


File belog mesa 30 dkg
Šargarepa 1 kom
Zelen 1 kom
Krompir 1 kom
Grašak 5 dkg
Suncokretovo ulje 2 sk
Crni luk 1 kom
Pužić testenina 10 dkg
Brašno 1 sk
Pavlaka 70 g

1. Isečemo file belog mesa, šargarepu, zelen i krompir.
2. Na ulju prodinstamo crni luk, zatim dodamo meso i povrće da se malo proprže, pa nalijemo vodom.
3. Po ukusu dodajemo soli, bibera i dodamo estragon, odnosno sok od limuna.
4. Dodamo grašak. Ko voli, može dodati i pečurke.
5. Kad je već gotovo sve skuvano, dodamo testo za supu.
6. Kad bude gotovo, dodamo pavlaku, i zapršku od brašna i malo vode.

RAGU ČORBA SA ESTRAGONOM – SANK