SASTOJCI:
Svinjska rebra 1.2 kg
Smeđi šećer 3 sk
Tucana paprika 2 kk
Rimski kumin 1 kk
Marinada: So, mleveni biber- tako premazano meso da stoji celu noć. 3-4 sata pred pečenje treba da utrljamo sledeće začine:
Braonšećer 3 sk
Mlevena paprika 2 kk
Rimski kumin 1 kk
Svinjska rebra 1-1.2 kg (ja ih ne sečem, ostavim rebra ucelo, jedino odsečem meso tamo gde ga je na kosti previše, i pečem zajedno sa rebrima)
Rernu zagrejemo na 200 stepeni, marinirano meso stavimo u tepsiju zajedno sa mašću, a na meso stavimo zgnječenu, neoljuštenu glavicu belog luka (NE ljuštiti!! Dobićemo jako ukusan pečeni krem od belog luka kad se završi pečenje.) Na meso sipamo malo vode, pokrijemo ga alufolijom, i stavimo u rernu da se peče.
Peče se na pari oko 40 minuta, u zavisnosti od toga koliko je staro meso.
Nakon pečenja na pari odaspemo tečnost i pečemo meso dok ne postane hrskavo. To je još 15-20 minuta.