PIHTIJE - SANK
330 min.

SASTOJCI:


Svinjski papci 2 kg
Dimljena rebra 50 dkg
Crni luk 1 kom
Beli luk 6 čen
Ljuta zelena paprika 1 kom

Po ukusu so, biber, a za serviranje crvena paprika na vrh noža.
Isečeno meso operemo.
U lonac stavimo dva i po puta više vode i kuvamo.
Nakon što provri, skinemo penu.
Dodamo beli luk, crni luk, so, biber.
Kuvamo na jako tihoj vatri 4-6 sati. (najbolje je uveče staviti na vatru, nakon vrenja kuvati na najtišem plamenu do ujutru. Otprilike polovina tečnosti će ispariti. Lonac treba pokriti tako da ima prostora da tečnost može da isparava. Nakon dugog, laganog kuvanja će kosti ispasti i ostati na dnu lonca. Na taj način će se uživati u jelu bez kostiju.)

Nakon kuvanja se servira u tanjire i ukrašava sa crvenom paprikom na vrh noža. Stegnuće se nakon nekoliko sati.
Jede se kao glavno jelo uz svež, mek hleb.

PIHTIJE - SANK