Voćni hleb - Kiškunmajša
70 min.

SASTOJCI:


Šećer 20 dkg
Brašno 30 dkg
Jaja 4 kom
Prašak za pecivo 1 x pakovanje
Suncokretovo ulje 3 sk
Sušeno voće 10 dkg
Čokolada za kuvanje 10 dkg
Orasi 10 dkg
Lešnik 10 dkg
Kora limuna 1 kom
Pomorandža 1 kom

Šećer penasto umutimo sa žumancima, dodamo mleko i umešamo brašno sa dodatim praškom za pecivo. Čokoladu i voće sitno iseckamo, uvaljamo u brašno i dodamo u masu zajedno sa rendanim korama citrusa. Belanca čvrsto ulupamo i dodamo u masu, a na kraju dodamo ulje. Uspemo u prethodno puterom namazanu i pobrašnjavljenu formu srnećih leđa, i pečemo u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 35-40 minuta.

Ohlađeni voćni hleb ukrašavamo šećerom u prahu ili topljenom čokoladom.

Voćni hleb - Kiškunmajša