Lepinja sa sirom bez donje kore - Sank
70 min.

SASTOJCI:


Mladi kravlji sir 75 dkg
Jaja 4 kom
Pavlaka 8 dl
Krompir 4 kom
Šećer 20 dkg
Štapić vanile 2 x pakovanje
Prašak za pecivo 0.5 x pakovanje
So 3 kk
Suvo grožđe 20 dkg
Brašno 5 sk
Pšenični griz 5 sk

Malo margarina za premazivanje tepsije.
Priprema 20 minuta, vreme pečenja oko 50 minutana 180-185°C.
Tepsiju premažemo margarinom. Krompir skuvamo u slanoj vodi (1 kafena kašičica soli), zatim ga toplog premestimo u činiju i drobimo dok ne bude mekan i bez grudvica. Ostavimo da se malo ohladi i dodamo mladi sir, 3 jaja, šećer, vanilin šećer, preostale 2 kašičice soli, pavlaku, brašno, prašak za pecivo i suvo grožđe, te sve izmešamo varjačom. Masu sipamo u tepsiju, izravnamo varjačom i od gore premažemo 1 jajetom.
Tepsiju stavimo u rernu na 180-185°Ci pečemo oko 50 minuta.

Ostavimo da se ohladi u tepsiji, isečemo i premestimo na tanjir.

Lepinja sa sirom bez donje kore - Sank