Sataraš sa pasuljem - Sank
40 min.

SASTOJCI:


Paradajz 1600 dkg
Crni luk 2 x glavica
Carska slanina 20 dkg
Kobasica 10 dkg
Zelena kalifornijska paprika 3 kom

Priprema 20 minuta, vreme pripreme oko 20 minutana umerenoj vatri..
Za pripremu se može koristiti bio koja vrsta pasulja, po ukusu. Ako pasulj nije sa paradajzom, onda treba da se doda pelat ili svež paradajz. Slaninu isečemo na kockice, usitnimo kobasicu, crni luk, zelenu papriku, paradajz. Propržimo slaninu, dodamo kobasicu i crni luk. Propržimo zajedno, dodamo papriku, za 2-3 minutai pasulj. Posolimo po ukusu ali pažljivo, pošto su i sastojci slani. Začinimo sa malo bibera po ukusu, mlevenom začinskom paprikom, možda čak i ljutom paprikom. Nakon toga se kuva na umerenoj vatri 3-5 minutadok ne omekša po ukusu.

Prijatno!

Sataraš sa pasuljem - Sank