LANGOŠ IZ PEĆI - KIŠKUNMAJŠA
120 min.

SASTOJCI:


So 1 kk
Brašno 500 g
Kvasac 25 g
Šećer 1 kk
Mlaka voda 1 dl


Ljubičasti luk 2 x glavica
Pavlaka 100 g
Koložvarska slanina sečena na kockice 0.5 kg

U 1 dl mlake vode umešamo 1 kašičicu šećera, umrvimo kvasac i ostavimo da naraste.
U prosejanobrašno dodamo nadošli kvasac i dodamo onoliko slane vode da dobijemo elastično testo koje se lako oblikuje.
Nakon mešenja ga ostavimo prekrivenog da stoji 1-1,5 sat na toplom mestu da naraste dvostruko.
Dok testo raste, iseckamo slaninu i luk i izmešamo pavlaku.
Naraslo testo razvučemo na pobrašnjavljenoj dasci (da ne bude suviše tanko), pa ga stavimo u tepsiju premazanu mašću, izbodemo ga viljuškom, premažemo pavlakom, pospemo kockicama slanine i lukom pa ubacimo u prethodno zagrejanu peć.

Ako pečemo u rerni, peče se na 180 stepeni oko 25-30 minutadok ne postane hrskav.

LANGOŠ IZ PEĆI - KIŠKUNMAJŠA